HTML

Angliai "Kerti Morzsa"

2012.06.22. 19:16 Rebi&Betti

Körülbelül 2 éve nyáron látogattam el családommal Angliába. Egy nagyon kedves családnál laktunk London egyik elővárosában. Ezzel a később Kerti Morzsa névre keresztelt nyári desszerttel vártak minket. Elkészítése pofon egyszerű és nem vesz igénybe 1 óránál többet sütéssel együtt.

Hozzávalók: 1kg gyümölcs(alma, ribizli, rebarbara, málna, eper de bármilyen gyümölcs megfelel)

125g vaj

125g liszt

40g cukor

Elkészítése: Készítsük elő a gyümölcsöket.( alma meghámozása, rebarbara meghámozása, ribizli megmosása...) Egy serpenyőbe melegíts fel 50g vajat és kis lángon a gyümölcsöket főzd meg benne kb.:15 percig, mintha kompótot készítenél. Keverd hozzá a cukrot. Közben a lisztet a maradék vajjal morzsold össze míg porszerű nem lesz. Vajazz ki egy tűt álló tálat és öntsd bele a gyümölcsöket, szórd rá a lisztes keveréket, majd süsd 25 percig.

Ezt a receptet gyerekek is meg csinálhatják és egy tipp: ha a tál kivajazás után búza darát szórunk bele az fölszívja a nedvességet .

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rebibetti.blog.hu/api/trackback/id/tr514605310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása