A válaszunk igen. A rendszeres étcsokoládé-fogyasztás ugyanis csökkentheti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát, de újabb kutatási eredmények szerint az infarktus megelőzésében is jótékony hatással bír van, sőt az étcsokoládé segít megőrizin az erek rugalmasságát, és az érszűkület kockázata is jelentősen csökken.
A lényeg, hogy 70 százalékos, vagy annál magasabb kakaótartalmú csokit együnk, mert igazán csak ezeknek vannak jótékony hatásai. A csoki alapanyaga a kakaóbab mindezek mellett több antioxidánst tartalmaz, mint a legtöbb zöldség, vagy gyümölcs, így a rosszindulatú daganatok megelőzésében is segítségünkre lehet, sőt szervezetünk öregedését is lassíthatja. A fentiek tükrében egészen új értelmet kap ez az igazán értékes, finom édesség és valóban minden lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatjuk az ezzel készült sütiket is. Ezzel nem akarunk senkit féktelen étcsokoládé fogyasztásra biztatni, de bizonyos határok között valóban az egészségünk múlhat rajta.
Természetesen, mint mindig most is megtalálhatóak a Sütigyár honlapon a megszámlálhatatlanul sok és finom sütemény, aminek elengedhetetlen hozzávalója a már említett ét-csokoládé.
Valóban hasznos és finom az étcsokoládé?
2012.07.21. 18:46 Rebi&Betti
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://rebibetti.blog.hu/api/trackback/id/tr534669954
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
