HTML

Pehelykönnyű túrós pite

2012.07.21. 18:46 Rebi&Betti

nevtelen_1342868699.png_814x408

Könnyű nyári süti ami egy nyári délutánon isteni.

Hozzávalók

 

  • A töltelékhez

    1,5 evőkanál finomliszt
    1 darab nagy citrom reszelt héja
    2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
    30 dkg kristálycukor
    1 kg tehéntúró
    maréknyi mazsola
    4 darab tojásfehérje

  • A tésztához

    30 dkg finomliszt
    4 darab tojássárgája
    0,5 dl tej
    1 kiskanál kristálycukor
    3 dkg Dr. Oetker Instant Élesztő
    15 dkg Rama

  • A tepsi kikenéséhez

    2 dkg Rama

 


 

Elkészítés

Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha Ramával kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyiket 22x32 cm-esre nyújtjuk és Ramával kikent tepsibe fektetjük. A túrót áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a liszttel összedolgozzuk. Kedvünkre mazsolát keverünk bele, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A tésztára simítjuk. A másik kinyújtott tésztával befedjük. 3 órán át pihentetjük, majd villával megszurkáljuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva, még melegen tálaljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rebibetti.blog.hu/api/trackback/id/tr934669493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása