A Nyári grill partikban azt szeretem, hogy együtt a család és persze az ízletes grill ételeket. Most bemutatunk pár isteni grill fogást. Remélem ízleni fog!
Dijoni mustáros sertésszűz zöldborsókrémmel
Hozzávalók 4 személyre:
- 5-6 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 60dkg zöldborsó
- 2db babérlevél
- fél kávéskanál zöld bors
- só
- 10dkg vaj
- 1 szál lestyán
- 80dkg sertésszűz
- fél kávéskanálkanál durva szemű bors
- 1 evőkanál dijoni mustár
Elkészítése: A zöldborsókrémhez 2 evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a megmosott zöldborsót. Beleteszük a babérlevelet, az őrölt zöldborsot, majd sózzuk és készre pároljuk.(nem kell vizet tenni alá) A tűzről levéve hozzá adjuk a vajat, kivesszük a babér levelet, és botturmixszal összepürésítjük. Finomra vágott lestyánnal ízesítjük.
A sertésszüzeket egészben megsózzuk, majd durva szemű borssal megszórjuk, kevés olívaolajban megforgatjuk, és grillen erős parázson mindkét oldalát megsütve kb.3-4 percig sütjük. A kész, felszeletelt húsokat átkenjük a 2 evőkanál olívaolajjal összekevert dijoni mustárral, és a zöldborsókrém mellé tálaljuk.
Az elkészítéséhez nem több 38 percnél, és egy adag 759 kcal-t tartalmaz.
Jó étvágyat!!