Ennek az édességnek az elkészítése pofon egyszerű, nem is tart sokáig míg összedobjuk és fantasztikus nyári hűsítő.
Hozzávalók
- A díszítéshez
aprított pisztácia
citromfű - A töltelékhez
1 teáskanál étolaj
1 kis üveg sárgabarack befőtt (kb. 25 dkg gyümölcs)
1,5 dl tejszín
5 dl joghurt
12,5 dkg porcukor
4 db tojás
12 levél Dr. Oetker Lapzselatin - A tésztához
2 cl rum
5 dkg kristálycukor
7,5 dkg finomliszt
5 dkg darált mandula
5 dkg RamaElkészítés
1.A lisztet, a mandulát, a Ramát, a cukrot és a rumot egy tálba tesszük és kézzel sima tésztát gyúrunk. A kész tésztát fóliába csomagolva, 20 percre a hűtőbe helyezzük. A hűtőből kivéve, két sütőpapír közé tesszük és kinyújtjuk.2.A sütőformát sütőpapírral kibéleljük és ráhelyezzük a tésztát, a szélén kis peremet készítünk. Előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 20 percig sütjük. A sütőformát kinyitjuk, kivesszük a tésztát és rácsra téve kihűtjük.3.Közben elkészítjük a tölteléket. Elkülönítve három, illetve kilenc levél zselatint beáztatunk hideg vízbe. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját porcukorral felhabosítjuk, amíg sűrű, világossárga színű krémet kapunk. Ezután hozzákeverjük a joghurtot.4.A kilenc levél zselatint lecsepegtetjük és előírás szerint feloldjuk, majd két evőkanálnyi joghurtkrémet hozzákeverünk és az így elkészített keveréket a joghurtkrémhez adjuk.5.A sárgabarack befőttet lecsepegtetjük, átpasszírozzuk, a joghurtkrém felét hozzákeverjük. Felverjük a tejszínt és hozzáadjuk a joghurtkrém másik feléhez. A tojásfehérjét felverjük és megfelezve a világos színű tejszínkrémhez, illetve a joghurtos barackkrémhez keverjük.6.A három levél zselatint lecsepegtetjük és feloldjuk, majd 5-6 evőkanál barackkrémet kanalanként a folyékony zselatinhoz keverünk. Egy mély tálat kikenünk étolajjal, beleöntjük a zselatinos-barackos masszát, majd kihűtjük.7.A kihűlt tésztát visszatesszük a formába és először a joghurtos barackkrémmel, majd a joghurtos-tejszínes krémmel megkenjük és hideg helyre tesszük.8.Húsvéti figurákat szúrunk ki a tálban lévő megdermedt zselatinos masszából és a megszilárdult tortakrémre helyezzük. Citromfűvel és aprított pisztáciával díszítjük.