HTML

Könnyű joghurttorta

2012.07.21. 12:49 Rebi&Betti

nevtelen_1342867737.png_458x616

 

Ennek az édességnek az elkészítése pofon egyszerű, nem is tart sokáig míg összedobjuk és fantasztikus nyári hűsítő.

 

Hozzávalók

  • A díszítéshez

    aprított pisztácia
    citromfű

  • A töltelékhez

    1 teáskanál étolaj
    1 kis üveg sárgabarack befőtt (kb. 25 dkg gyümölcs)
    1,5 dl tejszín
    5 dl joghurt
    12,5 dkg porcukor
    4 db tojás
    12 levél Dr. Oetker Lapzselatin

  • A tésztához

    2 cl rum
    5 dkg kristálycukor
    7,5 dkg finomliszt
    5 dkg darált mandula
    5 dkg Rama

    Elkészítés

    1.A lisztet, a mandulát, a Ramát, a cukrot és a rumot egy tálba tesszük és kézzel sima tésztát gyúrunk. A kész tésztát fóliába csomagolva, 20 percre a hűtőbe helyezzük. A hűtőből kivéve, két sütőpapír közé tesszük és kinyújtjuk.
    2.A sütőformát sütőpapírral kibéleljük és ráhelyezzük a tésztát, a szélén kis peremet készítünk. Előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 20 percig sütjük. A sütőformát kinyitjuk, kivesszük a tésztát és rácsra téve kihűtjük.
    3.Közben elkészítjük a tölteléket. Elkülönítve három, illetve kilenc levél zselatint beáztatunk hideg vízbe. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját porcukorral felhabosítjuk, amíg sűrű, világossárga színű krémet kapunk. Ezután hozzákeverjük a joghurtot.
    4.A kilenc levél zselatint lecsepegtetjük és előírás szerint feloldjuk, majd két evőkanálnyi joghurtkrémet hozzákeverünk és az így elkészített keveréket a joghurtkrémhez adjuk.
    5.A sárgabarack befőttet lecsepegtetjük, átpasszírozzuk, a joghurtkrém felét hozzákeverjük. Felverjük a tejszínt és hozzáadjuk a joghurtkrém másik feléhez. A tojásfehérjét felverjük és megfelezve a világos színű tejszínkrémhez, illetve a joghurtos barackkrémhez keverjük.
    6.A három levél zselatint lecsepegtetjük és feloldjuk, majd 5-6 evőkanál barackkrémet kanalanként a folyékony zselatinhoz keverünk. Egy mély tálat kikenünk étolajjal, beleöntjük a zselatinos-barackos masszát, majd kihűtjük.
    7.A kihűlt tésztát visszatesszük a formába és először a joghurtos barackkrémmel, majd a joghurtos-tejszínes krémmel megkenjük és hideg helyre tesszük.
    8.Húsvéti figurákat szúrunk ki a tálban lévő megdermedt zselatinos masszából és a megszilárdult tortakrémre helyezzük. Citromfűvel és aprított pisztáciával díszítjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rebibetti.blog.hu/api/trackback/id/tr234669455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása