HTML

Marlenka

2012.07.21. 18:46 Rebi&Betti

nevtelen_1342869006.png_418x614

A boltokban méreg drágán kapható Marlenka egy sokkal olcsóbb, sokkal finomabb, házi receptje következik.

Hozzávalók

 

  • A krémhez

    3-4 evőkanálnyi porcukor, vagy méz
    34 dkg cukrozott sűrített tej
    1 kiskanál rum
    6-8 dkg sótlan földimogyoró
    30 dkg Rama

  • A tepsi kikenéséhez

    finomliszt
    2 dkg Rama

  • A tésztához

    24 dkg finomliszt
    fél kiskanál mézes sütemény fűszerkeverék
    1 csomag sütőpor
    2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
    24 dkg kristálycukor
    6 darab tojás
    12 dkg Rama

  • A tetejére

    3-4 dkg sótlan földimogyoró
    2 evőkanál méz

 


 

Elkészítés

A tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig keverjük. Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsorgatjuk. A sütőport és a mézes fűszerkeveréket összekeverjük a liszttel, az előzőekhez adjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A massza felét egyenletesen egy Ramával kikent, belisztezett nagy tepsiben elsimítjuk. Nem kell megijedni attól, hogy vékony lesz, mert a sütőportól megnő és amúgy sem kellenek vastag lapok a süteményhez. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 10-12 percig sütjük. A maradék masszából még egy vékony tésztalapot sütünk ugyanígy. A töltelékhez a sűrített tejet serpenyőbe tesszük és közepes lángon, kevergetve kb. 10 percig főzzük. Akkor jó, ha egy kicsit besűrűsödik, a benne lévő cukor pedig egy kicsit karamellizálódik, világosbarnára festve az egészet. Hűlni hagyjuk. A puha Ramát először magában keverjük habosra, majd apránként hozzáadjuk a külön kikevert sűrített tejet is. A mézzel, a rummal, és a durvára vágott mogyoróval ízesítjük. A kisült lapokat félbevágjuk, majd a krémmel egymásra rétegezzük úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön. A tetejére durvára vágott mogyorót szórunk, vékonyan pedig mézet csurgatunk rá. Letakarva behűtjük pár órára, hogy az íze összeérjen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rebibetti.blog.hu/api/trackback/id/tr244669499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása